Plånbok för identitetsskydd

Om du förvarar viktiga dokument på din dator, till exempel skanningar av foto-ID-dokument, statliga dokument, avtal och så vidare, rekommenderar vi att du lägger till sådana dokument i den säkra plånboken. Identitetsskyddsplånboken är en krypterad fil som kräver att du anger ett huvudlösenord för åtkomst. Det här garanterar säkerheten av dina personliga data genom att förhindra tredje parter från att komma åt dina dokument.

Obs! Kaspersky Password Manager-programmet tillhandahåller funktionen Identitetsskyddsplånbok. Du kan installera Kaspersky Password Manager och använda din prenumeration på Kaspersky Premium för att aktivera.

Om huvudlösenordet

Huvudlösenordet är ett lösenord som Kaspersky Password Manager-programmet använder för att kryptera dina data i plånboken. Vi rekommenderar att du använder ett huvudlösenord som innehåller åtta eller fler tecken och som innehåller stora och små bokstäver samt siffror och specialtecken.

Viktigt: Av säkerhetsskäl lagrar inte Kaspersky Password Manager-programmet huvudlösenordet på dina enheter och skickar det inte till molnlagringen. Vi rekommenderar att du kommer ihåg huvudlösenordet eller skriver ner det och förvarar det på en säker plats eftersom det inte finns något sätt att återställa ett glömt lösenord.

Om kryptering

Kaspersky Password Manager-programmet krypterar data med en symmetrisk krypteringsalgoritm baserad på AES-standarden (Advanced Encryption Standard). Nyckeln framställs från ditt huvudlösenord som baseras på Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2). AES-algoritmen används på flera platser världen runt för att skydda hemliga data. Algoritmen har minimala RAM-krav så att dina data kan krypteras och avkrypteras på sekunder.

Hur du lägger till ett dokument till plånboken

Hur du extraherar ett dokument från plånboken